• Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk
  • Archívum

    • 2021 február
    • 2021 január
    • 2020 december
    • 2020 november
    • 2020 október
    • 2020 szeptember
    • 2015 július
  • Kategóriák

    • Címlap
    • Egyéb
    • Eszünk egyet
    • Iszunk egyet
    • Látunk valamit
    • Máshol olvastuk
    • Megyünk valahova
    • Pihenünk kicsit
  • Meta

    • Regisztráció
    • Bejelentkezés
    • Bejegyzések hírcsatorna
    • Hozzászólások hírcsatorna
    • WordPress Magyarország
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.

  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk

Borászat, ami éjjel-nappal nyitva

2020.09.23.

Aki Bodrogkeresztúron jár – vagy csak átutazik – nem tudja nem észrevenni a Rozgonyi Pincét. A ház előtt, már egy boroshordó hirdeti, hogy itt bármikor lehet bort kapni. És tényleg bármikor…

A Rozgonyi család nem rendelkezik régmúltra visszatekintő szőlőtermelő hagyományokkal. Egyedüli kötődés a szőlővel, hogy Rozgonyi István, a pincészet tulajdonosa, gyerekkorában a nagymamájával járt a szőlőbe dolgozni. „Akkoriban ez még nem fogott meg, inkább csak valami kötelező dolog volt számomra, jóval később kezdtem értékelni, és értéket találni benne” – mesélte István.

A szőlő iránti rajongás, a szőlőmunka és a bor különleges varázsa indította el azt a tipikus családi vállalkozást, amely a kezdetben egy kertjéből indult pár száz tőke szőlővel és azóta 4,5 hektárra duzzadt a terület. A pincészet filozófiája, hogy a Tokaj-Hegyalja adta természeti lehetőségeket maximálisan kihasználják. Nem akarják „túlgondolni” a bort sem, sokkal inkább természetes kincsként kezelik.

„A legfontosabb talán az, hogy a szőlő és a bortermelésben a minőségre törekedjünk. A mai világban csak így lehet boldogulni, mert mi is a jót és az értéket szeretnénk továbbadni a következő generációnak” – mondta Rozognyi István.

Fotó: facebook.com/rozgonyibor

Boraik már érmekkel és szép eredményekkel is büszkélkedhetnek. A 2009-es évjáratú száraz furmint és édes furmint is aranyérmes lett 2011-ben a Tokaj-hegyaljai borversenyen. De érdemes megízlelni a 2011-es félédes sárgamuskotályt is.

És, hogy mit jelent az, hogy náluk bármikor lehet bort vásárolni? István elmesélte, hogy a nyáron, amíg ők a Balatonon nyaraltak felhívta egy visszatérő vásárló, hogy a pincészet előtt áll, és venni szeretne pár liter bort. István nem tétlenkedett. A család otthon lévő tagjait máris ugrasztotta, telefon kihangosítva, és mintha csak ő maga lenne a kiszolgáló pult mögött lezajlott a vásárlás. A vevő elégedetten távozott.

Ebből következik, hogy náluk a nyitvatartás így alakul: az év minden napján. A borkóstolókra viszont érdemes előzetesen telefonon bejelentkezni.

Honlap: http://rozgonyibor.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/rozgonyibor/

BodrogkeresztúrborpinceRozgonyi PinceTokajTokaj-Hegyaljatokajgastro
Share

Címlap  / Iszunk egyet

You might also like

Keresztúri esték, ahol a finom bor és a jó zene összefonódik
2021.02.01.
Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
2021.01.08.
Elérkezett a tokaji aszú főszezonja
2020.12.02.
  • Subscribe to My Newsletter

  • Kövess minket a facebookon is!

    Facebook Pagelike Widget
  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Címkék

    apartman aszú Bodrog Bodrogkeresztúr bor borkóstolás borospince borászat Csicsörke dűlő ebéd Erdőbénye gator Henye Borbár Hungarianwines Gettogether kirándulás Kriszta kávézója kultúra kávé kávézó lekvár Mindszenthavi Mulatság múzeum Nobilis Patricius Borház pezsgő pihenés pince szoba szállás szörp szüret szőlő sör sütemény sütiző Tisza Tokaj Tokaj-Hegyalja tokajgastro vacsora vers Zemplén étterem étterem ajánló
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.



  • Subscription

  • Recent Posts

    • Keresztúri esték, ahol a finom bor és a jó zene összefonódik
      2021.02.01.
    • Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
      2021.01.08.
    • Elérkezett a tokaji aszú főszezonja
      2020.12.02.
  • Popular Posts

    • A bor filozófiája
      2015.07.22.
    • Szia Tokaj-Hegyalja!
      2015.07.22.
    • Dűlőkről elnevezett kényelmes szobák várnak a Nobilisnál
      2020.09.19.

© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods