• Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk
  • Archívum

    • 2021 február
    • 2021 január
    • 2020 december
    • 2020 november
    • 2020 október
    • 2020 szeptember
    • 2015 július
  • Kategóriák

    • Címlap
    • Egyéb
    • Eszünk egyet
    • Iszunk egyet
    • Látunk valamit
    • Máshol olvastuk
    • Megyünk valahova
    • Pihenünk kicsit
  • Meta

    • Regisztráció
    • Bejelentkezés
    • Bejegyzések hírcsatorna
    • Hozzászólások hírcsatorna
    • WordPress Magyarország
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.

  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk

A Lebujban a betyárok helyett már rántott húsok vannak

2020.10.19.

Tokaj- Hegyaljában az (is) a jó, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének és igényeinek megfelelő éttermet, ahová a legszívesebben tér be egy ebédre, vagy vacsorára. Széles a skála és mi igyekeztünk minden kategóriából kipróbálni éttermeket, hogy teljes képet tudjunk nyújtani a környéken fellelhető lehetőségekből. 

Csőben sült erdei gombás süllő, burgonyakrokettel

Tokaj-Hegyalja egyik legszebb helyét – ott ahol a Bodrog folyó éles kanyart ír le mielőtt folytatná útját Tokaj felé – a népnyelv Lebuj-kanyarként ismeri. Az elnevezés a régi bodrogkeresztúri vásárok idejéből ered. A szóbeszéd úgy tartja, hogy a bodrogkeresztúri vásárokból hazafelé tartó kereskedőket ennél a kanyarulatnál támadták meg a rekettyésben lebújó betyárok.

A csodálatos természeti szépségeket rejtő Bodrogzug közelében épült fel a Lebuj-pincefogadó.
Az étterem egy igen közkedvelt hely a környéken, ottjártunkkor is szinte teljesen tele volt a kerthelyiség. Nem meglepő, hogy szeretik a kiránduló turisták és a környéken élő emberek is, hiszen nem nyújt se többet, se kevesebbet annál, mint amit első ránézésre ígér.

View this post on Instagram

A post shared by #𝕥𝕠𝕜𝕒𝕛𝕘𝕒𝕤𝕥𝕣𝕠 (@tokajgastro)

A régi idők nosztalgikus hangulatát árasztó környezet valóban hívogató. Jó ide betérni a barátokkal, kollégákkal vagy a családdal. Laza hangulatban lehet enni és inni, nem kell sietni vagy kapkodni és nem néznek rád csúnyán, ha kicsit hangosabban nevetsz egy jóízűt. Az ételeik finomak, de ne itt várjuk azt, hogy minden egyes szánkba kerülő falat íz-robbanást okoz majd. Ha extrán különleges kulináris élvezeteke vágyunk menjünk másik helyre. Például az Anyukám mondta erre tökéletes választás. Ha viszont egy egész napos túra vagy kirándulás után szeretnénk igazán jóllakni, akkor feltétlenül kanyarodjunk a Lebujba.

A hosszú fa padok, a kockás abroszos asztalok és a kötelező dekor elemként az ablakokban pirosló muskátlik a régi magyar csárdák hangulatát idézik. Kicsit olyan érzés kerített hatalmába, mintha itt megállt volna az idő. Pár évtizeddel visszarepültem oda, ahol még nem dobálóztak különböző textúrákkal és a fine dining cifra kifejezéseivel az ember feje fölött. 

Az étlapot olvasva pontosan el tudom képzelni, hogy milyen is lesz majd az étterem szakácsa által készített étel. A fehérbor hazájában kiválasztottam egy vörösborban párolt körtés fogást, de ahogy a képen is látható, a vörösbor valószínűleg csak elírás volt az étlapon. Amúgy sem értem, hogy egy kifejezetten fehérboros borvidéken ez az étel hogyan kerülhetett az étlapra?!

Szezámmagos csirkemell füstölt sajttal töltve burgonyapürével,
vörösborban párolt körtével Fotók: Tokajgastro

A fentebb említett furcsaságot leszámítva ez a főfogás is finom volt és az adagok is korrektek.

Elérhetőségek

Honlap – http://lebujpincefogado.hu/

Facebook – https://www.facebook.com/Lebuj-Pincefogad%C3%B3-%C3%89tterem-645825778871080/

BodrogkeresztúrBodrogzugebédétteremLebujLebuj PincefogadóTokaj-Hegyaljavacsora
Share

Címlap  / Eszünk egyet

You might also like

Keresztúri esték, ahol a finom bor és a jó zene összefonódik
2021.02.01.
Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
2021.01.08.
Tokaji borászat a világ legjobbjai között
2020.11.17.
  • Subscribe to My Newsletter

  • Kövess minket a facebookon is!

    Facebook Pagelike Widget
  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Címkék

    apartman aszú Bodrog Bodrogkeresztúr bor borkóstolás borospince borászat Csicsörke dűlő ebéd Erdőbénye gator Henye Borbár Hungarianwines Gettogether kirándulás Kriszta kávézója kultúra kávé kávézó lekvár Mindszenthavi Mulatság múzeum Nobilis Patricius Borház pezsgő pihenés pince szoba szállás szörp szüret szőlő sör sütemény sütiző Tisza Tokaj Tokaj-Hegyalja tokajgastro vacsora vers Zemplén étterem étterem ajánló
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.



  • Subscription

  • Recent Posts

    • Keresztúri esték, ahol a finom bor és a jó zene összefonódik
      2021.02.01.
    • Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
      2021.01.08.
    • Elérkezett a tokaji aszú főszezonja
      2020.12.02.
  • Popular Posts

    • A bor filozófiája
      2015.07.22.
    • Szia Tokaj-Hegyalja!
      2015.07.22.
    • Dűlőkről elnevezett kényelmes szobák várnak a Nobilisnál
      2020.09.19.

© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods