• Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk
  • Archívum

    • 2021 február
    • 2021 január
    • 2020 december
    • 2020 november
    • 2020 október
    • 2020 szeptember
    • 2015 július
  • Kategóriák

    • Címlap
    • Egyéb
    • Eszünk egyet
    • Iszunk egyet
    • Látunk valamit
    • Máshol olvastuk
    • Megyünk valahova
    • Pihenünk kicsit
  • Meta

    • Regisztráció
    • Bejelentkezés
    • Bejegyzések hírcsatorna
    • Hozzászólások hírcsatorna
    • WordPress Magyarország
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.

  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Eszünk egyet
  • Iszunk egyet
  • Megyünk valahova
  • Látunk valamit
  • Pihenünk kicsit
  • Máshol olvastuk
  • Mi vagyunk

Nem csak a neve, az íze is bársonyos: Csicsörke

2020.09.20.

Teljesen lefagytam, mikor letették a sütis tányért elém. Node, ne szaladjunk ennyire előre. A Csicsörke lekvár és szörp műhely hangulata olyan, mintha egy közeli baráthoz mennél vendégségbe. Az ízlésesen kialakított árnyas teraszon jó megpihenni egy hideg házi szörp mellett. Mediterrán életérzés, és ezt vegyétek szó szerint, hiszen a kertet fügefa, égig kúszó paradicsomok, napraforgó, banánfa és gigantikus citromokat termő citromfa öleli körül.

A közeli lámpaoszlopról pedig egy egész gólyacsalád néz le rád. Mondjuk ezt nem tudom, hogy mennyire mediterrán, de nekem nagyon tetszett. Házőrző is van ám, de még milyen, addig fog udvarolni, hogy úgysem bírod majd ki, hogy meg ne simogasd.

Klasszikus szörp és lekvár kóstolóra számítottam, persze az is kérhető, bár szerintem érdemesebb ráhajtani a sütikre. Hogy miért? Mert itt a leghétköznapibb desszerteket, mint például a mák torta, vagy az epres tiramisu is olyan kreatív tálalással teszik le eléd, hogy az a legtrendibb étterembe is megállná a helyét. Erre valóban nem számítottunk, és a látványban ért kellemes meglepetést az ízek csak tetézték. Aztán a beszélgetésünk során kiderült, hogy Kovács Gyulának, a Csicsörke lekvár és szörp családi vállalkozás vezetőjének eredeti szakmája szakács- cukrász, ami némileg magyarázatot adott arra, hogyan miért is lett olyan tökéletes, ami a tányérainkra került. Azért csak némileg, mert a végzettséggel megszerzett tudás nem feltétlenül párosul a tehetséggel, de szerencsére itt mindkettő megvan. 

A Csicsörke lekvár és szörp műhely küldetése, hogy minél több gyümölcsöt és vitamint fogyasszanak az emberek és tudják értékelni a vidéken termett, nem nagyüzemi, valódi gyümölcsből készült termékeket. 2012 óta készítenek lekvárokat és rá három évre vették fel a portfóliójukba a szörpöket is. Nem fix recept alapján dolgoznak, általában kóstolás alapján készülnek a termékeik. Hiszen minden szedés különböző és ez nagyban befolyásolja a végeredményt. Ha eső előtt szedik, vagy eső után, teljesen más lesz a gyümölcs íze és így a lekváré is.

A tányérunkon a sütik mellett helyet kaptak a saját készítésű lekvárkülönlegességeik, így abból is kaphattunk ízelítőt. 

A kézműves vállalkozás nincsen gépesítve azon kívül, hogy egy kicsit modernebb módon, rozsdamentes lábasban, indukciós lapon főzik a lekvárjaikat. Nincs a termékeikben sem színezék, sem adalékanyag, és teljesen tartósítószer mentesek. Arra törekszenek, hogy amit nem bírnak megtermelni, megbízható forrásból szerezzék be. Például a friss feketeszedret Erdőhorvátiból egy őstermelő barátjuktól kapják.

A hagyományos lekvárok mellett különlegesebb ízűeket is készítenek. A fekete ribizli chilivel és csokival lekvárjukat a fekete ribizli karakteres és erőteljes íze a csoki lágy aromája, pici kesernyéssége, végül a chili enyhe pikáns csípőssége jellemzi, ami így együtt egy nagyon komplex ízélményt nyújt. A narancsos barack mandulával lekvárjuk pedig remekül passzol a lisztmentes máktortához.

Mint megtudtuk, hamarosan elkészül egy kinti hűtőpult, és a terasz is folyamatosan épül, szépül. Ha ellátogatnál hozzájuk, egyelőre csak hétvégente várják a kedves vendégeiket. Előtte mindenképp érdeklődj telefonon, vagy írásban, hogy biztosan tudjanak fogadni.

View this post on Instagram

A post shared by #𝕥𝕠𝕜𝕒𝕛𝕘𝕒𝕤𝕥𝕣𝕠 (@tokajgastro)

Elérhetőségek:

Honlap – http://csicsorke.hu/

Facebook – https://www.facebook.com/CsicsorkeLekvarSzorp/

Instagram – https://www.instagram.com/csicsorke.muhely/

Fotók: Tokajgastro
CsicsörkeházikészítésűlekvársüteményeksütikszörpTokaj-Hegyalja
Share

Címlap  / Eszünk egyet

You might also like

Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
2021.01.08.
Tokaji borászat a világ legjobbjai között
2020.11.17.
Sárga Borház, ahol az egyszerűség és az elegancia párosul
2020.10.26.
  • Subscribe to My Newsletter

  • Kövess minket a facebookon is!

    Facebook Pagelike Widget
  • Please authorize with your Instagram account here
  • Follow Me On

  • Címkék

    apartman aszú Bodrog Bodrogkeresztúr bor borkóstolás borospince borászat Csicsörke dűlő ebéd Erdőbénye gator Henye Borbár Hungarianwines Gettogether kirándulás Kriszta kávézója kultúra kávé kávézó lekvár Mindszenthavi Mulatság múzeum Nobilis Patricius Borház pezsgő pihenés pince szoba szállás szörp szüret szőlő sör sütemény sütiző Tisza Tokaj Tokaj-Hegyalja tokajgastro vacsora vers Zemplén étterem étterem ajánló
  • Rólunk


    Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus.



  • Subscription

  • Recent Posts

    • Keresztúri esték, ahol a finom bor és a jó zene összefonódik
      2021.02.01.
    • Megvannak a Magyar Bor Nagydíj győztesei
      2021.01.08.
    • Elérkezett a tokaji aszú főszezonja
      2020.12.02.
  • Popular Posts

    • A bor filozófiája
      2015.07.22.
    • Szia Tokaj-Hegyalja!
      2015.07.22.
    • Dűlőkről elnevezett kényelmes szobák várnak a Nobilisnál
      2020.09.19.

© Copyright LetsBlog Theme Demo - Theme by ThemeGoods