Ha egy kényelmes, otthonos, de trendi szállás a cél, akkor Bodrogkeresztúr központjában a Nobilis Udvarház a legjobb választás, ahol két különálló vendégházban várják a hosszabb-rövidebb ideig Tokaj-Hegyalján pihenőket.

Ha a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok mond valamit, akkor máris előnyben vagy, mert borászathoz tartozó, sőt a közvetlen szomszédságában kínálják a szállást is. A legjobb, hiszen kinek van kedve egy kellemes boros túra után a szállásra bandukolni. A 6 fős „Kisház”, szemben pedig 10 fős „Udvarház” várja a pihenni vágyókat. Utóbbi felújítása 2015-ben fejeződött be.

A szobák egy régi parasztház stílusos felújításával születtek meg. Tágasak, hagyományos és elegáns bútorok, közös teakonyha és étkező áll a vendégek rendelkezésére. Apropó konyha.

A lakásnak mindig az a része, ami sokat elárul a lakójáról, mint a nappali könyvespolca. Bár itt a „lakók” jönnek-mennek, de a konyha mindenki kedvence lehet, a tágas terével és a fiatalos színeivel. Az Udvarházban „Lapis” szoba, „Várhegy” szoba, „Barakonyi” szoba és „Csirke-mál”apartman található. Nem kell sokáig találgatni, hogy tudjuk: a dűlőkről nevezték el a szobákat.

Minden szobához külön fürdő tartozik, így az egy házban lakóknak sem kell osztozni. Nyáron pedig a klímák is a komfort érzetet segítik. A házhoz nagy kert, kerti sütő, zárt parkoló tartozik. Ami pedig extra bónusz 1.: a kertből gyönyörű panoráma nyílik a Tokaji-hegyre, a nagyobbik ház kertje pedig a Bodrog gátjánál ér véget.
Extra bónusz 2.: előzetes bejelentkezés alapján pincelátogatás és borkóstolás lehetséges a Tokaj Nobilis Szőlőbirtokon.
A Nobilisnál a borkészítés a szőlőben kezdődik, hiszen a bor minőségét alapvetően meghatározza a szőlő minősége, ezért szigorú metszés, hajtás- és fürtválogatás alkalmaznak. Rendkívül alacsony termésátlag mellett nagyon koncentrált, magas mustfokú gyümölcsöt szüretelnek évről-évre. A borkészítés során nem használnak semmilyen természetidegen anyagot, a borok a legkisebb beavatkozással születnek meg. Évjárattól függően készül: száraz birtokbor, dűlőválogatott furmint és hárs, palackos erjesztésű pezsgő, késői szüretelésű édes bor és 5 vagy 6 puttonyos aszú is.
Fotók: Tokajgastro
Na, most szóljon hozzá!